Fără vânzare nu existăm, si când clienţii sunt din ce în ce mai puţini, pierderea unuia este un lux pe care nu ni-l permitem, in plus concurenţa s-ar putea sa fie mai receptiva la ceea ce este nou in atragerea clientilor.

Intrebarea este ce facem dupa ce clientul a trecut pragul firmei noastre.

Metoda clasica de a realiza un desen cu „pixu’ ” si apoi al calcula „la mana”, e posibil sa fie un pic depasita pentru clientii acestor vremuri si este din ce in ce mai putin probabil sa mai vindem in acest mod.

Totodata aceasta metoda implica un „om” cu vaste cunostinte in proiectarea mobilierului, in plus trebuie sa stie sa vanda,  sa deseneze, sa aibe rabdare cu un client care doreste sa faca schimbari in proiect, sa recalculeze de ori de cate ori este nevoie comanda si sa nu uite sa puna vreun accesoriu in calculatia comenzii …

Hmm !

Ce se intampla dupa ce potentialul client a aprobat comanda ?

Pai, avem nevoie de un alt „om” cu vaste cunostinte, ce va realiza consumurile, pierderile, manopera, diagramele de croire … aferente comenzii, asta insemnand extragerea panourilor din proiect in cote de taiere, adica fara canturi, fara lufturi, realizarea unei liste cu necesarul de elemente: glisiere, balamale, demontabili, holtzsuruburi si tot felul de alte accesorii ce vor intra in componenta comenzii.

In situatia in care avem acesti oameni, intrebarea este: ce randament au ei, in cat timp pot ei oferi calculatia de pret unui client si cat de precis, cat dureaza realizarea unui dosar tehnologic pentru o comanda, ce procent minim de pierderi pot ei sa realizeze ?

Toate aceste lucruri ne fac sa pierdem timp si bani !

Ce ar fi de facut ?

Toti ne-am gandit la un moment dat ca ne-ar trebui un „progr

am de proiectare” care sa schimbe imaginea firmei noastre, sa ne ajute si sa preia toate aceste faze, de la o prezentare profesionala 3D catre client, pana la lansarea comenzii in productie, dar faptul ca „nu stim sa lucram la calculator”, ne-a speriat si ne-a facut sa cumparam in continuare pixuri.


PRO100 logo

PRO100 este un program 3D de proiectare mobilier la comanda, gandit tocmai pentru a nu necesita cunostinte aprofundate in domeniul utilizarii computerului.

PRO100 nu utilizeaza „axe, parametrii, etc”, lucruri obisnuite in orice program de proiectare si care pe buna dreptate sperie orice intentie de contact cu aceasta lume a programelor.

Lucrul cu PRO100 inseamna „ceea ce vezi este ceea ce primesti”, ca exemplu proiectarea unei cutii inseamna sa pui panou peste panou exact asa cum ai face asta in sectia pe productie, sa pui fiecare cant acolo unde l-ai pune efectiv pe panouri, sa pui fiecare demontabil, holtzsurub, balama, accesoriu, acolo unde ii este locul. Daca stii sa construiesti mobilier, atunci stii sa lucrezi cu PRO100.

PRO100 v5

Toate piesele noi de mobilier pe care le creezi le poti salva in catalog si le poti reutiliza pentru proiecte viitoare, sau le poti folosi ca element de plecare pentru realizarea unor piese noi.

Cu PRO100 nu esti limitat la un anumit tip de mobilier, singura lui limita este data doar de fantezia ta, in plus poti lucra cu Pal Melaminat la fel de bine ca si cu Mdf sau lemn masiv.

PRO100 ne ofera posibilitatea sa invităm pe client să se implice personal în proiectarea amenajării interioare sau a mobilei dorite de el. Cu cât mai multe elemente va introduce clientul însuşi în “crearea” proiectului sau, cu atât va fi mai ataşat de el si astfel va fi mai puţin tentat să caute alţi executanţi.

    • Pentru un proiectant care lucrează în PRO100 orice schimbare se reduce la doar câteva click-uri.
    • Pentru client poate însemna o modificare radicală, la 180 de grade a imaginii pe care o gândise despre mobila dorita.
    • Pentru firma poate insemna o comanda noua.

 


intro

AACOM++ este un program de ofertare si control costuri pentru producatorii de mobilier si amenajari interioare.

Una dintre cele mai mari probleme ale unui producator de mobilier la comanda este ofertarea si controlul costurilor ofertate catre client.  AACOM++ rezolva aceasta problema intr-un mod profesionist.

Programul permite definirea grilei proprii de preturi si coeficienti (pierdere, manopera, adaos, timp de executie, furnizor).

Ulterior, odata selectat un produs, el va afisa, va introduce in lista de consum si va calcula pretul corect al proiectului

Cateva click-uri sunt de ajuns pentru a inregistra o comanda sau elibera un formular ce va fi gata completat cu datele clientului.

AACOM++ v4

Realizarea unui proiect 3D şi confirmarea comenzii de catre client reprezintă, fără îndoială, 50 % din succes, dar mai departe cum procedam pentru a realiza corect calculatia ?

Putem să mergem pe calea tradiţională şi să calculăm „din mers” cantităţile necesare de materiale şi accesorii, să greşim, să corectăm, să pierdem timp şi să suportăm consecinţele greşelilor pe care le facem.

 

Sau, putem să utilizam proiectul realizat şi să ne folosim de rapoartele generate. Cu o configuraţie corespunzătoare, AACOM++ ne va oferi practic instantaneu toate aceste date la un simplu click.


CUT1002

Practic, de fiecare dată când aruncăm un rest, aruncăm bani. Putem să aruncăm mai puţini bani folosind programul de optimizare a panourilor CUT100. Programul lucrează împreună cu PRO100 si AACOM++, reducand la zero timpul de transfer si riscul de a gresi la copierea listei de panouri.

O simplă apăsare de buton în AACOM++ va trimite lista de panouri în CUT100, iar acesta nu va avea nevoie decât de câteva secunde pentru a propune aranjarea optimizata a panourilor de comanda pe foile brute in vederea croirii.

CUT100

Resturile utilizabile ale panourilor pot fi salvate in mod automat astfel ca in orice moment avem situatia lor din sectie, in plus fiecare noua debitare le va utiliza, scopul fiind reducerea la minim a pierderilor, de fapt a banilor.

Leave a Reply