AACOM++ este un program profesional de ofertare si control costuri pentru producatorii de mobilier si amenajari interioare. Acest program este de fapt un procesator al proiectelor realizate in PRO100, el importand lucrarea realizata si generand aproape instant calculatia de pret, consumul de materiale si lista cotelor de taiere a panourilor.

AACOM__ v5

Programul de ofertare AACOM++ este integrat cu PRO100, astfel ca transferul intregului proiect se face printr-un singur click, importul imaginii, a materiei prime si a listei de panouri realizandu-se in mod automat, castigand timp si excluzand astfel eventualele erori de tastare. 

Programul permite definirea grilei proprii de preturi si coeficienti (pierdere, manopera, adaos, timp de executie, furnizor). Ulterior, odata selectat un produs, el va afisa, va introduce in lista de consum si va calcula pretul corect al proiectului.

Incepand cu versiunea 5 a programului, AACOM++ permite lucrul cu saci de accesorii. Se pot crea nelimitat saci de accesorii ce se pot incarca cu materie prima. La import sacii vor “varsa” continutul in lista de materie prima.

Mai mult, sacii pot fi definiti sa isi recalculeze cantitatile in functie de dimensiunile panourilor din PRO100.

  •  Vezi mai jos importul unui proiect realizat in PRO100

FISE GENERATE CU AACOM++


FISA OFERTA (Client)

LISTA CORPURI (Client)

FISA CONSUM (Client)


CALCULATIE (Furnizor)

FISA CONSUM (Furnizor)

SITUATIE (Furnizor)

DOCUMENTE GENERATE CU AACOM++


CONTRACT

PROCES VERBAL

CERTIFICAT GARANTIE


 Functii noi in AACOM++ v.5.xx

AACOM__ v5


  • CODURI DE CANTUIRE:

In primul rand trebuie sa retinem codurile de cant:
0=Fara cant
1=ABS 22×0.4
2=ABS 22×2
3=liber
4=liber
5=liber
6=liber
7=liber

Codurile 0, 1 si 2 sunt deja definite in catalog si ar fi recomandat sa le lasam asa.

Restul codurilor sunt libere si le putem stabili dupa cum dorim, de exemplu codul 3 poate fiABS 44×2 si tot asa, ideea ar fi ca odata stabilite sa ramana asa.

Cum se scriu codurile de cant ?

Formatul codului de cant (pentru a fi recunoscut de AACOM++ v4) este: “[L1-L2 W1-W2]“, unde L1-L2 sunt laturile paralele cu fibra si W1-W2 sunt laturile perpendiculare pe fibra.

Deci daca avem un panou cantuit pe o lungime cu ABS 0.4 si pe doua latimi cu ABS 22×2 , denumirea lui va arata asa: “PANOU LATERAL [1022]“.

Nu conteaza unde in denumirea panoului scriem codul de cant, de exemplu: “[1022] PANOU LATERAL“, sau chiar asa: “PANOU [1022] LATERAL“, important este sa il scriemintre paranteze patrate.

AACOM++ recunoaste codurile de cant scrise si in variantele:  [1-0 2-2] si [1-0-2-2].

VEZI EXEMPLU VIDEO MAI JOS (sau pe Youtube)

  • ADAUGAREA/SCADEREA UNOR VALORI CONSTANTE, APLICATE LA DIMENSIUNILE PANOULUI

Ca si exemplu ar fi realizarea unui blat dublat:  dupa cum stiti blaturile dublate necesita cativa milimetrii in plus la momentul debitarii astfel ca dupa “cuplarea” celor doua panouri sa mai putem “indrepta” marginile blatului rezultat.

Cum procedam ?

Vom folosi un alt format de cod, ce va fi introdus tot in denumirea panoului.

Codul este:  “{L/W}” unde L este constanta de scadere/adaugare aplicata la Lungimea panoului si W este constanta de scadere/adaugare aplicata la Latimea panoului.

La fel ca si in cazul canturilor si acesta poate fi introdus oriunde in denumire, in plus in aceeasi denumire pot fi introduse ambele coduri (codul de cantuire si acest cod de adaugare/scadere).

De exemplu daca dorim sa adaugam 5 mm unui panou, denumirea ar arata asa: “BLAT {5/5}“, astfel orice dimensiune ar avea respectivul panou in PRO100, el va “ajunge” in AACOM++ mai mare cu 5 mm pe fiecare latura.

Codul poate fi utilizat si pentru scaderea cotelor panoului, ca de exemplu in cazul lufturilor de glisare al fronturilor:  “FRONT {-3/-3}“.

Sau in cazul in care frontul este si cantuit cu ABS de 2 mm ar arata asa:  “FRONT [2222]{-3/-3}

VEZI EXEMPLU VIDEO MAI JOS (sau pe Youtube)

  • MULTIPLICAREA BALAMALELOR IN FUNCTIE DE DIMENSIUNEA USII

  • INLOCUIRE PISTOANE CU GAZ IN FUNCTIE DE DIMENSIUNEA USII